Lån og låneavtale

Leave a Comment

1. Det er enkelt å sette opp en låneavtale. Gjelder det større beløp, ta med ett eller to vitner som også signerer avtalen.

2. Det må være lov å "purre" - selv på mindre beløp. Send en SMS eller mail, om du synes det er kjipt å si det ansikt til ansikt. Si du var lovet å få tilbake pengene xx dato, og det nå har gått x dager over tiden.

3. En låneavtale/kontrakt, er ofte ikke verd papiret det er skrevet på, dersom det er små-beløp, og/eller avtalen er formelt utformet feil. Dersom du låner ut ett større beløp, sørg for en avtale med vitne/r, en nedbetalingsplan, renter osv. Skulle det "gå til skogen" så er skriftlige purringer viktige å kunne dokumentere. Senere er innkrevingen mer komplisert, innkassovarsel, overlate oppdraget til innkassobyrå, og til syvende og sist gå til namsmannen - men da har sannsynligvis vennskapet også røket for lenge siden.

Les mer om lån og generell økonomi rundt omkring på siden her.

Har du en god kompis som står i ei knipe, og du kan avse ett mindre beløp, la han/hun heller få noen kroner, om du har dette til overs selv. Gode venner stiller opp for hverandre. Du selv kan være i en situasjon senere i livet, der vennetjenester er viktig.

Som mange andre sier; ikke lån ut til personer når du har problemer med å få dem tilbake. Dersom du selv er den som vanskelig får til å "purre" på pengene, så vil du fort bli sett på som "glemsk" eller "dumsnill" og dermed bli utnyttet. Den/de som låner, har ikke glemt det - virker heller som de håper du glemmer...
Read More
Next PostNyere innlegg Previous PostEldre innlegg Startsiden
Drevet av Blogger.

Hot News

Blog Top Sites

Travel Blogs TopOfBlogs Local Directory for Atomic City, ID Blog directory Pagerank Top Travel (Things to Do) - TOP.ORG